Munsår

Godmorgon världen!

Höst och självklart kommer min kära gamla kamrat tillbaka som vanligt- munsåret. Det är en fin tradition som jag dock mer än gärna vill bryta. Jag känner även en eventuell liten varning på näsan men försöker hota bort den så gott det går. Igår gick jag till e-mart apotek och pekade på min stackars mun. Kvinnan bakom disken granskar och nickar sedan, böjer sig ner och plockar upp en liten gul ask. - En ask till 99% bestående av kinesiska tecken, förutom en rad på engelska som klart och tydligt säger att det är en salva för ögonen. Detta försöker jag påpeka för kvinnan som fortsätter nicka, rabbla något på en kinesiska som jag ännu inte förstår och jag försöker peka på min stackars mun. "Mycket bra" säger hon. Även hennes kollega kommer dit och intygar att den är bra, menar att man kan ha den in hela ansiktet.

När jag väl ska betala den frågar jag efter priset och kvinnan visar upp en handskriven lapp där jag tolkar siffran 40, lägger fram en femtiolapp och båda kassörskorna utbrister "Nej nej, för mycket! Vi har inte växel" Jag fattar ingenting som vanligt och ser en tiokronorssedel ligga där perfekt lämpad som växel. Istället börjar jag gräva in min plånbok efter något annat och drar lite i en femkronorssedel. (Japp, föredrar dem lätt framför femkronan hemma) Kvinnorna blir glada och pekar på mina 5 kronor och jag fattar inget, får se kvittot igen och uppptäcker en 2:a jag inte såg första gången. 2,40 :- kostade salvan, ett pris som fortfarande får mig att garva. I Sverige kostar varje liten tub 100 kronor och i denna stad får jag punga ut med inte ens 3 kronor för två, haha så jäkla kul. Om den funkar? Det får jag vänta en dag till med att svara på.

Nu är jag 45 minuter sen till skolan redan, siktar på att komma till pausen. - Morgonen började lite tidigare än vanligt och jag hann dessutom med att testa löparbandet igen. Tyngre, känning av förkylningen men det gick.

Hörs i eftermiddag!

Kram Jenn


Trött flicka, hemska naglar med tanke på utbudet och priset på nagelsalonger, och lilla tuben
Kategori: